EDELSTENEN.

 Edelstenen zijn mineralen die zich miljoenen jaren in de aarde hebben gevormd en elk een eigen trillingsfrequentie hebben.   Er zijn verschillende soorten edelstenen en elk heeft zijn eigen betekenis en werking. 

Er zijn verschillende soorten edelsteensieraden, zoals ringen, oorbellen, armbanden en kettingen.  Het is belangrijk om te weten welke edelsteen bij jou past en wat de werking ervan is. Zo kun je het beste profiteren van de voordelen van edelsteensieraden 

In deze blog zal ik enkele tips geven die kunnen helpen de juiste steen te vinden. Je kunt edelstenen namelijk zien als persoonlijk instrumentje die je in bepaalde fases van je leven kunt gebruiken om je te helpen de juiste kant op te gaan of je te ondersteunen. Het leven is een constante aaneenschakeling van veranderingen, soms negatief soms positief. De edelstenen of mineralen zullen je tijdens deze etappes ondersteunen. Vaak gebeurt het dat een steen eerst heel fijn voelde maar na bijvoorbeeld 6 maanden niet meer datzelfde gevoel geeft. Het zijn helpertjes die met jou meegroeien.

Hoe werken edelstenen dan eigenlijk?

Edelstenen hebben allemaal hun eigen trilling of frequentie, deze werkt in op de trillingsfrequentie van ons lichaam. De trilling zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt, waardoor het lijkt alsof de steen je genezen heeft. In feite heeft de steen alleen gezorgd voor balans, want door zijn ondersteuning en hulp heeft hij het zelfhelend vermogen van ons lichaam weer aan het werk gezet.

Maar hoe zoek je dan de juiste steen?

Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, er zijn diverse hulpmiddeltjes voor. Bijvoorbeeld:

  • Astrologie (Sterrenbeeld)
  • Geboortemaand
  • Chakra
  • Zintuigen
  • Informatie
  • Kleur

Maar ook speelt intuïtie natuurlijk een belangrijke rol. Jouw intuïtie zorgt er sowieso voor dat de juiste steen op het juiste moment op jouw pad komt!

Astrologie:

Al zolang astrologie gebruikt wordt worden daar edelstenen aan gekoppeld, ook wel geboortestenen genoemd.

Waterman……….Aquamarijn, Amazoniet, Maansteen

Vissen……………..Amethist, Regenboog Maansteen, Fluoriet

Ram…………………Granaat, Rode Jaspis, Carneool

Stier…………………Rozenkwarts, Mosagaat, Groene Aventurijn

Tweelingen…….Citrien, Botswana Agaat, Tijgeroog

Kreeft………………Carneool, Maansteen, Blauwe Chalcedoon

Leeuw……………..Zonnesteen, Tijgeroog, Citrien

Maagd…………….Lapis Lazuli, Amazoniet, Bergkristal

Weegschaal…..Zebra Jaspis, Lepidoliet, Jade

Schorpioen…….Rhodochrosiet, Sneeuwvlok Obsidiaan, Abrikoos Agaat

Boogschutter..Sodaliet, Labradoriet, Valkenoog

Steenbok……….Bergkristal, Sneeuwvlok Obsidiaan, Blauwe Chalcedoon

Geboortemaand:

Stenen die verbonden worden aan een maand bestaat al sinds de tijden van de bijbel en worden in veel geloven en tradities tot op de dag van vandaag doorgevoerd.

Januari…………Granaat

Februari……….Amethist

Maart…………..Aquamarijn, Heliotroop

April……………..Diamant, Bergkristal

Mei……………….Smaragd, Chrysopraas

Juni………………Parel, Maansteen

Juli……………….Robijn, Carneool

Augustus…….Peridoot, Sardonyx

September….Smaragd, Lapis Lazuli

Oktober……….Opaal, Roze Toermalijn

November…..Gele Topaas, Citrien

December…..Turkoois, Blauwe Topaas, Tanzaniet

Chakra:

De bekendste Chakra’s in ons lichaam zijn er 7, dit zijn energiepunten in ons lichaam die ervoor zorgen dat de energiestroom van boven naar beneden, en van beneden naar boven door stroomt. Elk Chakra heeft zijn eigen, specifieke werking, de energie is niet zichtbaar maar is er wel! Als de energiestroom in ons lichaam goed stroomt voelen wij ons goed, zo niet dan kan een edelsteen ondersteunen en helpen. (Overigens is een White Time behandeling dan ook een aanrader: kijk voor behandelingen onder White Time behandeling op deze site!)

Wortelchakra(rood): Rode Jaspis, Hematiet, Granaat

Sacraal chakra(oranje): Carneool, Oranje Calciet, Maansteen

Zonnevlechtchakra(geel): Citrien, Tijgeroog, Gele Aventurijn

Hartchakra(groen): Rozenkwarts, Groene Aventurijn, Malachiet

Keelchakra(blauw): Sodaliet, Aquamarijn, Blauwe Chalcedoon

Derde oog chakra(paars): Amethist, Lapis Lazuli, Kyaniet

Kruinchakra(wit): Bergkristal, Seleniet, Lepidoliet

Zintuigen:

Natuurlijk is het uiterlijk van een steen ook belangrijk, “het oog wil ook wat!” Soms valt je oog op een bepaalde steen, je voelt je de door deze steen aangetrokken…neem hem dan even in je hand, voel je een bepaalde trilling, warmte of juist kou? Dan is deze steen voor jou. Voel je helemaal niets, maar blijft de steen jou trekken, dan is het natuurlijk geen probleem dat je hem toch aanschaft, misschien dat hij na een tijdje toch met jou resoneert.

Informatie:

Op internet zijn ontzettend veel sites te vinden waar ontzettend veel informatie te vinden is over de werkingen van edelstenen. Ik vind zelf de edelstenenmineralen databank op de site van Ruben Robijn erg fijn. Deze is ontzettend uitgebreid en heel gemakkelijk in gebruik.

Kleur:

Kleur is voor iedereen heel belangrijk in het leven, want kleur is overal. Ook linken we kleuren aan bepaalde gevoelens: blauw is verkoelend, groen rustgevend, zwart beschermend, etc. Kleur kan afstoten of aantrekken, maar dat is natuurlijk ook heel persoonlijk. Ik benoem hieronder enkele eigenschappen die door veel mensen met een bepaalde kleur geassocieerd worden.

Rood…………..…..Simulerend, Vitaliteit, Intimiteit

Blauw…………..…Verkoelend, Ontspannend, Kalmerend

Geel/ Goud…….Stimulerend, Opwekkend, Vertrouwenwekkend

Paars………..……Zuiverend, Ontgiftend, perfect voor Meditatie

Oranje…..…..…..bevorderend voor Productiviteit, Ambitie/ Creativiteitsbalancerend, Natuurlijk, ………………….……Verfrissend

Roze……….….….Verzorgend, Compassie, Aanvaarding

Indigo……….…..Zuiverend, Integrerend, Intuitie

Grijs/ Zilver’.….Modern, Professioneel, Intellect

Zwart…………….Beschermend, Aardend, Versterkend

Wit/ Beige….….Zuiverend, Reinigend

Bruin……………..Aardend, Stabiliserend, Ondersteunend

Dit waren natuurlijk maar een paar tips om een steen te zoeken/ vinden die bij jou past of om een steen te vinden waarvoor jij hem nodig hebt of wilt gaan gebruiken. En of je de steen nu als sieraad draagt of je hebt er gewoon 1 in je broekzak, de werking is even goed en sterk. Ik heb bijvoorbeeld ook altijd een paar stenen bij mijn  bed liggen en ik gebruik ze tijdens mijn White Time behandelingen. Ook gebruik ik vaak een zaksteen/ knuffelsteen als ik van tevoren weet dat ik tegen een lastige situatie ga aan lopen op de dag, ik laat hem dan in mijn hand rond gaan om de focus van de situatie af te halen en mij gesteund/ gesterkt te voelen.  Deze helpertjes zetten met hun trilling het zelfhelend vermogen van jouw lichaam weer aan het werk, ze ondersteunen, helpen en balanceren.

Op mijn site verkoop ik vooral edelstenen/ mineralen waar ik een “click” mee heb, maar zoek je een bepaalde steen of sieraad, of wil je advies…contact mij dan geheel vrijblijvend! Ik zal zo snel mogelijk reageren maar geef mij wel een paar dagen de tijd.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben en veel plezier met het zoeken EN vinden van de helpertjes die jij  kunt gebruiken of gewoon mooi vindt!

Warme groet, Petra.