Tarotkaarten, Orakelkaarten, Inzichtkaarten..ik gebruik ze al een hele tijd. Ik heb dan ook diverse decks, in allerlei vormen en maten. Natuurlijk heb ik een aantal favorieten, zo kies ik toch vaak voor een Orakeldeck en dan vooral “het mystieke sjamanen orakel” deck. Dit deck bevat zoveel symboliek, en dat vindt ik fijn omdat ik graag eerst intuïtief de kaarten lees en daarna nog even het boekje erbij pak voor de volledigheid. Het is een mooie manier om even uit je hoofd te gaan, en meer naar je gevoel (je intuïtie). Ik doe zelf niet aan toekomstvoorspellingen door middel van kaartleggingen, maar ik kan via de kaarten wel reminders, eye-openers en inzichten geven. Zo kan ik jou bijvoorbeeld een andere invalshoek geven op een bepaalde situatie of een (terugkerend) vraagstuk.

Een kaartendeck bevat een set kaarten met afbeeldingen en soms teksten of een enkel woord. Orakeldecks hebben de meest mooie afbeeldingen op de kaart staan en soms nog wat tekst of een woord. Orakeldecks kunnen verschillende aantallen kaarten bevatten en zeer uiteenlopende thema’s. Ze kunnen bijvoorbeeld een engelen of dolfijnen thema hebben, maar ook sjamanen of lichtwezens worden weergegeven op de kaarten. Tarotkaarten hebben een vast aantal kaarten in het deck: 78. Deze zijn onderverdeeld in 2 groepen: de kleine en de grote arcana. De kleine arcana bevat bijvoorbeeld: de groep kaarten vallend onder bekers of munten. De grote arcana bevat bijvoorbeeld: de Dwaas, De Magiër, de Geliefden of De Duivel. Over het algemeen zijn de achterkanten van de kaarten hetzelfde.

Persoonlijk gebruik ik de Orakeldecks en de Inzichtkaarten voor een eenvoudige trekking of legging. De Tarotdecks gebruik ik voor uitgebreidere leggingen of lastigere (terugkerende) vraagstukken. Maar zo heeft natuurlijk een ieder zijn eigen manieren.

Je kunt het “kaartje trekken” natuurlijk zo zweverig maken als jij wilt, ik vindt het een hele mooie en duidelijke manier om tips and tricks te krijgen op een vraag of vraagstuk. Je kunt net even dat ene inzicht krijgen om een situatie anders te zien of te benaderen, of dat zetje om een keus te maken over iets, het stukje zelfvertrouwen dat je nog net tekort kwam. Vaak heeft jouw onderbuik je allang iets aangegeven, maar kan een kaart je net dat extraatje geven om een knoop door te hakken.

Voor mij is een kaart trekken of leggen omgeven met een ritueel: ik reinig het stukje waar ik bezig ben met Palo Santo wierook of Salie en verdeel deze rook met een smudge verensetje (een reinigend spraytje met etherische olie werkt ook prima), ik leg een mooi kleedje neer en smudge deze ook nog even met de wierook of het spraytje. Vervolgens pak ik altijd mijn draak erbij, genaamd Gojira gemaakt uit Oceaan Jaspis en eventueel op gevoel nog wat andere kristallen. (onthoud: Alles Is Goed!) Daarna kies ik natuurlijk een deck, de kaarten beklop ik 3x met de knokkels en haal ze ook even door de wierook. Ik beklop ze om de energie van de laatste vraag die aan het deck gesteld is te verwijderen. Ik houd de kaarten in mijn handen, doe mijn ogen dicht en vraag mijn Helpers van Licht (the universe knows) deze trekking te bekrachtigen. De vraag die ik aan het deck wil stellen zeg ik hardop, meestal heb ik hem ook al opgeschreven. En dan schudden maar…

Je kunt schudden tot er een kaart of kaarten uitvallen, maar je kunt natuurlijk ook even goed schudden en ze daarna voor je neer leggen en uitspreiden. Hoe je het ook doet, je eerste ingeving bij de kaart die je trekt is er 1 om te onthouden, daarna kijk je eens op je gemak. Wat zie je allemaal? Getallen, dieren, kleuren, wezens, gedaantes, symbolen…en wat zeggen deze jou? Toen ik net begon noteerde ik gewoon alles wat mij opviel in een kaart en dan zocht ik het daarna op, bijvoorbeeld op internet. En natuurlijk is het geen probleem als je het boekje dat vaak bij decks zit erbij te pakken! Er komt vaak veel naar voren en op gevoel pik je eruit wat jij voelt wat met jou resoneert. Ga vooral luisteren naar je gevoel, het stemmetje in je hoofd of je onderbuik. Mijn tip is wel om altijd alles op te schrijven: de vraag, de kaart(en), wat jou opviel en de datum. Soms gebeurt het dat je een antwoord krijgt waar je op dat moment voor je gevoel niets mee kunt. Onthoud hem dan toch, eigenlijk altijd komt de herkenning en erkenning van het antwoord dan op een later moment!

Al met al vindt ik kaartendecks gewoon heel fijn om (weer) in contact te komen met mijn onderbewustzijn. We kunnen zoveel leren van ons onderbewustzijn of intuïtie…als we maar luisteren en er dan naar handelen! Zo bouw je ook het vertrouwen op of verder uit met jouw onderbewustzijn of intuïtie. Een kaart trekken of leggen kan eigenlijk iedereen en er zijn zoveel decks te koop dat je er altijd 1 zult vinden die bij jou past!

En denk je nu: ik heb een vraag dus laat Petra maar eens een kaart voor mij trekken? Met alle liefde! Ik leg niet op vragen over anderen, zonder hun duidelijke toestemming. Ook beantwoord ik geen medische vragen, en doe ik geen toekomstvoorspellingen. Voor de rest: alle vragen zijn welkom en kunnen aangevraagd worden via de mail: puurpetramail@gmail.com . Ik stuur een betaalverzoek á 15euro en je krijgt een uitgebreide en duidelijke uitleg terug. Natuurlijk mag je mij altijd nog contacten als je vragen hebt!