Kaarsenmagie wordt al eeuwen lang ingezet bij spirituele praktijken. Het is een eenvoudig maar krachtig gebruik van kaarsen (element Vuur) om je wensen en verlangens naar het Universum te sturen.

Creëer met aandacht een fijn plekje (muziekje aan, eventueel kristallen die je fijn vind, wierook etc.), zet en leg alles klaar wat je nodig hebt, zorg dat je niet gestoord word en visualiseer heel duidelijk en concreet je wens terwijl je deze uitspreekt of op schrijft.

Neem voor elke nieuwe wens een nieuwe kaars en zorg dat dit een kort brandende kaars is zodat je je concentratie kunt behouden. Je hebt speciale spell candles, die branden ongeveer 10 minuten, de kaars moet namelijk helemaal opbranden tijdens je ritueel! Je mag de kaars NIET uitblazen, daar je dan de energie verstoord!

De kleur van de kaars is heel belangrijk, daar elke kleur zijn eigen vibratie/trilling heeft die dan meegegeven wordt met jouw wens. Deze vibratie/trilling zal de kracht van de wens versterken.

-Rood: voor kracht, moed of passie.

-Oranje: voor creativiteit, succes of zelfvertrouwen.

-Geel: voor intellect, communicatie of geluk.

-Groen: voorgezondheid, overvloed of harmonie.

-Blauw: voor rust, intuïtie of bescherming.

-Paars: voor spirituele groei, intuïtie of magie.

-Wit: voor zuiverheid, vrede of spirituele verbinding.

-Zwart: voor bescherming, transformatie of loslaten.

-Roze: voor liefde, vriendschap of zachtheid.

-Bruin: voor aardemagie, dierenmagie of huismagie.

Kies dus met zorg de kleur kaars die het beste bij jouw wens past!

Focus echt een paar minuten op jouw wens, visualiseer hoe het zal zijn als jouw wens is uitgekomen..hoe voelt dat? Probeer dat gevoel ook vast te houden zodat je na dit ritueel, wanneer nodig, dit gevoel weer terug kunt halen. Bijvoorbeeld als je een stap zet richting het uitkomen van jouw wens, want het kaarsenritueel is heel krachtig maar je zult zelf natuurlijk ook nog aan het werk moeten om jouw wens uit te laten komen. Het zou te makkelijk en niet goed zijn als je zelf niets meer hoefde te doen om jouw wensen uit te laten komen, zo werkt het gelukkig niet!

Na een paar minuten focus kun je verder kijken naar wat de vuur Spirit jou wil laten zien, bijvoorbeeld naar de vlam. De vlam kan jou ook nog van alles tonen, dus neem dat ook mee en schrijf het eventueel op.

-Sterke vlam: een stevige, hoge vlam duidt op positieve energie en kracht. Je intentie is sterk genoeg om obstakels te overwinnen en je doelen te bereiken.

-Dansende vlam: een vlam die danst, geeft aan dat je wens intentie heeft om te slagen, maar niet zonder eventuele problemen. Hoe hoger de vlam danst, hoe groter de weerstand zal zijn.

-Flikkerende vlam: een flikkerende kaarsvlam wijst op sterke emotionele betrokkenheid. Voor sommigen kan dit zelfs de komst van een entiteit symboliseren (een gids of engel bijvoorbeeld)

-Lage vlam: een lage vlam heeft niet genoeg energie om je wens tot voltooiing te brengen. Als een lage vlam stabiel is moet je hard werken voor resultaat. Wordt de vlam steeds sterker, dan mag je alsnog goed resultaat verwachten.

-Sputterende vlam: dit kan duiden op communicatie, luister goed naar wat jouw intuïtie of innerlijk stemmetje aangeeft.

Ook de (wind)richting waarin jouw vlam brand kan iets aan geven. Het is dan wel belangrijk dat je weet aan welke kant deze windrichtingen zich bevinden!

-Noorden: er kan zich emotionele onstabiliteit bevinden in jouw omgeving.

-Oosten: je zult vooral mentaal aan jouw wens moeten werken.

-Zuiden: je zult vooral fysieke energie moeten inzetten om je wens uit te laten komen.

-Westen: er kunnen onthullingen en/of sterke emoties naar voren komen.

Neem echt de tijd voor dit ritueel en focus op jouw wens en het gevoel dat het je geeft als je visualiseert dat hij  al uitgekomen is. Hoe geconcentreerder je dit doet, hoe groter de kans van slagen. Maar zoals al eerder gemeld: ook jijzelf zult stappen moeten ondernemen..het is niet zo van: ik heb mijn  wens het Universum ingestuurd, dus nu komt alles vanzelf wel goed!

 Ik schrijf daarom altijd alles op in een speciaal wensenboekje: mijn wens, de kleur kaars, het gevoel dat ik bij het visualiseren kreeg en de hoe de vlam brandde en in welke richting. Ook luister ik goed naar mijn intuïtie over welke stappen ik zelf al kan gaan nemen om mijn wens uit te laten komen, en trek ik een orakel kaart. En ook dat schrijf ik allemaal op, zodat ik alles elke keer kan terug lezen als ik daar behoefte aan heb.

Heel veel plezier met het beoefenen van kaarsenmagie, ik hoop dat je wat aan deze blog hebt gehad! Warme groet, Petra X

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *