Want tja, tijdens mijn werk ga ik veel met mensen om en komen er dus allerhande energieën langs! Ik werk namelijk achter een balie bij een culturele instelling, ik ben dus het eerste aanspreekpunt bij binnenkomst van onze gasten. Binnen ons gebouw bevinden zich een café, filmtheater met 3 filmzalen, poppodium en een cursushuis. Het is dus de hele dag een komen en gaan van mensen die van alles bij ons komen doen. Daar wil ik verder niet tot in detail op in gaan, je begrijpt hopelijk wel dat het op momenten heel erg druk kan zijn bij de balie.

Doordat ik heel erg snel energie van anderen oppik is het voor mij noodzaak dat ik mij goed afsluit. Maar ook dat vraagt enige nuance, want je helemaal afsluiten maakt ook dat je al gauw afstandelijk overkomt. En daar moet je natuurlijk in dit soort functies ook voor oppassen. Want ook al hebben mensen zelf niet door dat ze energie van anderen oppikken, dit soort totale afsluitingen van jouw energie valt ze dan wel weer op. Maar wat doe ik dan om niet leeggezogen te worden qua energie, en toch open te blijven?

Sowieso grond ik mij bewust elke ochtend, dat zorgt er al voor dat ik met beide voeten op de grond blijf en dicht bij mijzelf..dit is sowieso voor iedereen altijd goed om te doen! Ik ga even zitten met mijn blote voeten plat op de grond, haal een paar keer diep adem, vraag mijn energetisch team* om hulp en bekrachtiging en stel me voor dat er mooie zilveren draden uit het holletje van mijn voet naar beneden lopen Moeder Aarde in. Zware energie laat ik door die draden naar beneden vloeien Moeder Aarde in, waar zij getransformeerd worden in liefdevolle, lichte energie. Deze liefdevolle energie laat ik dan weer via de draden mijn lichaam in lopen, zodat ik mij lichter/ luchtiger voel. Deze hele handeling klinkt als een heel proces, maar in feite duurt dit maar een paar minuutjes. Ik vind zelf dat een beetje visualiseren wel fijn werkt, maar vooral het geloven in jouw kunnen is leidend! Nu is jouw lichaam energetisch gereinigd en ontdaan van zware energie. Bedank natuurlijk altijd jouw energetische team voor hun hulp!

Ik blijf zitten, voeten plat op de grond en visualiseer dat ik in een “bubbel” zit. Je zou dit kunnen visualiseren als een grote zeepbel waar jij in zit! Ik gebruik bewust de “zeepbel” zodat de bubbel transparant blijft. Ik vraag weer hulp aan mijn energetisch team om bekrachtiging van deze “bubbel” en voel heel bewust hoeveel rust deze bescherming mij geeft en hoe veilig ik mij mag voelen in deze “bubbel”! Zo heb je dus een veilige ruimte gecreëerd om jou heen, die je de hele dag of voor zolang je hem nodig hebt beschermd. Doordat je een transparante bescherming gebruikt kan jouw energie prima naar buiten uitstralen en komt er gefilterd energie van anderen bij jou naar binnen. Wat jou niet dient wordt buiten de “bubbel” gehouden en zal jou veel minder raken, sowieso laat je het veel sneller los, want het komt niet volledig binnen! Als er tijdens mijn werk even een pittig moment is geweest probeer ik even naar het toilet te gaan, en visualiseer daar de “bubbel” weer op volle sterkte. Ook dit klinkt waarschijnlijk weer als een heel proces, maar het hoeft echt maar een paar minuutjes te duren. En natuurlijk bedank je je energetische team weer voor hun hulp!

Over het algemeen geldt, ook bij dit soort oefeningen: oefening baart kunst! Je zult merken dat hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker en sneller de “bubbel” gecreëerd kan worden. Maar..blijf het wel doen met volle aandacht en focus! Doe de grondingsoefening regelmatig, ook zonder dat je een “bubbel” wil creëren. Het houdt  je met beide voeten op de grond en zorgt ervoor dat je je krachtig en gedragen voelt.

Natuurlijk werkt de “bubbel” alleen als jij het volle vertrouwen hebt in deze bescherming, maak jij jouw bescherming niet met volle aandacht en focus of ga jij je de hele tijd bedenken hoe “vervelend” mensen en hun energieën wel niet zijn, dan zal de “bubbel” veel minder krachtig of zelfs helemaal niet werken. Dus probeer je ook bewust te worden van jouw eigen denkpatronen, wat je aandacht geeft trek je aan! Dat geldt net zo goed voor positief als voor negatief!

Hopelijk kunnen jullie hier wat mee!

Warme groet, Petra van PuurPetra.

*Energetisch team= jouw “onzichtbare” helpers: de meest genoemden zijn: gidsen, engelen, spirits, enz. Iedereen heeft een “team” om zich heen, zolang jij niet om hulp vraagt, kunnen ze jou niet helpen. Dus vraag gerust om hulp en bedank ze!

Categorieën: OverigUncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *